VALTTERI LINDHOLM - YRITTÄJÄ JA HERRASMIES

Olen 40-vuotias yrittäjä ja Varustelekan perustaja. Tämä sivusto on sekoitus mielipidekirjoituksia ja tietoiskuja yrittäjyydestä. Tätä kautta voit myös ostaa helvetin halpoja ja hyviä markkinoinnin videokursseja, sekä mun asiantuntijapalveluja.

Jos tuntuu, että nuoret ovat pilalla, voi katsoa myös omaan napaan.

Iltalehti: Yrittäjä kyllästyi velttoihin hupparipoikiin – haukkuu vanhemmat

Linkitetyn uutisen juoni on, että yrittäjän kesätyöntekijöistä 90 % potkittiin pois tai lähti itse lätkimään, ja syy tietysti on työntekijöissä, älypuhelimissa, vanhemmissa, koulussa ja ihan missä tahansa muussa paitsi työympäristössä ja työnantajassa. Koska näin on aina ennenkin tehty, ja kyllä tää nykynuoriso vaan on ihan perseestä.

Ei se meille ole niin vaikeaa. Meidän työntekijät tulevat ajallaan töihin ja tekevät työnsä. Ei meidän työpaikkakaan vielä (koskaan) täydellinen ole, mutta me ei mietitä ratkaisuksi parempia vanhempia ja yhteiskunnan määräämää pakkotyötä. Me ollaan mietitty, että aika tylsästäkin työstä tulee tosi paljon miellyttävämpää, jos oikeasti tietää, mitä merkitystä sillä duunilla on kokonaisuuden kanssa. Ylipäätään olis kiva, että käytettäis esimerkiks tätä tietotekniikkaa niin, että duunarit näkisivät itse suoraan lukuja ja muuta tietoa siitä, mitä omalla työllä on saatu aikaan. Ja että jengi osaisi helposti itse löytää työtehtäviä ja vaikka vaihtaa niitä keskenään ilman, että työnjohdon tarttee tulla kertomaan, mitä nyt ja seuraavaksi pitää tehdä.

Yhteiskunta tekee kaikkensa tehdäkseen nuorille miehille kaikkea kivaa tekemistä iltamyöhään. Kun ne eivät sitten viiden tunnin unien jälkeen aina kykene tulemaan ajoissa töihin, ratkaisu on tietysti haukkua laiskoiksi, ei niinkään miettiä, tartteeko kaikkien nykypäivänä oikeasti tulla duuniin 06:55

Olisko mille tahansa työpaikalle terveempi ajatusmaailma, et hei, me tehdään nyt hyvää ja laadukasta yhdessä ja hyvällä jengillä? Nykypäivän elämä on oikeasti niin kivaa, että nykynuorille voi tuntua vieraalta ajatus, että työtä on pakko tehdä vaikka työpaikalla harmittais joka päivä. Se johtuu siitä, että me ei oikeasti enää nähdä nälkää ja työ ei ole välttämätön pakko, vaan sen verran iso osa päivää, että olis hienoa, jos siellä olis kivaa. Jos työnantaja ei enää saa työntekijöitä motivoitumaan haukkumalla ja vittuilemalla, se kertoo ehkä ihan hyvää maailman tilasta.

Ei me sanota, että meidän duunipaikalla kaikki olis ruusuista. Me sanotaan, että jos ei oo, niin se on etupäässä Varustelekan syy ja ongelma, ei nykyisen maailmanmenon.