VALTTERI LINDHOLM - YRITTÄJÄ JA HERRASMIES

Olen 40-vuotias yrittäjä ja Varustelekan perustaja. Tämä sivusto on sekoitus mielipidekirjoituksia ja tietoiskuja yrittäjyydestä. Tätä kautta voit myös ostaa helvetin halpoja ja hyviä markkinoinnin videokursseja, sekä mun asiantuntijapalveluja.

En omista Varustelekaa enää kokonaan

Möin 6% Varustelekan osakkeista meidän toimitusjohtajallemme Jari Laineelle jo viime vuoden puolella. Tarkoitus oli kirjoittaa asiasta aiemminkin, mutta koin tämän jotenkin niin isoksi asiaksi, että mun piti näin pitkään miettiä, mitä tässä samalla haluan sanoa.

Saan pääomasijoittajilta ostotiedusteluita Varustelekasta aina välillä. Olen aina vastannut niihin kieltävästi, aikaisemmin räväkämmin, nykyään vähän kohteliaammin. Mulla ei ole edelleenkään haluja myydä Varustelekaa sellaiseen tarkoitukseen – en tarvitse könttäsummana sitä rahaa, mitä sieltä on tulossa, enkä halua päästää ketään muuta vaikuttamaan siihen, mitä Varusteleka tekee. Osakkeiden myyminen toimitusjohtajalle oli kuitenkin eri asia.

Mulla on ollut aina tarve uida vastavirtaan, ja tehdä siinä samalla asiat niin hyvin, että näytän, että tämä teidän muiden tapa tehdä oli ihan huono. Varustelekan työntekijöillä on, henkilöstä riippuen ja eri voimakkuuksina, samoja tendenssejä. Varustelekan erilaisuus, normeihin sopimattomuus ja auktoriteettien kyseenalaistaminen on ollut tosi tärkeä osa meidän firman brändiä, ja ihmiset käyttävät Varustelekaa oman identideetin rakennuspalikkana. Olemassaolevien toimintatapojen kyseenalaistaminen toimi tosi hyvin niin kauan kun me firman alkuaikoina kasvettiin räjähdysmäisesti, mutta kun kasvu tasaantui, tuli aika karvasti ilmi, ettei amatööripohjalta ja eri tavalla tekeminen ihan aina olekaan toimiva homma. Varusteleka oli pitkään huonosti kannattava firma, eikä aina ihan kaikille myöskään kiva työpaikka. Käänne tapahtui oikeastaan vasta vuonna 2016, kun mainittu Jari Laine tuli puikkoihin. Siinä onkin ollut sitten Valtterille aika paljon opittavaa.