VALTTERI LINDHOLM - YRITTÄJÄ JA HERRASMIES

Olen 40-vuotias yrittäjä ja Varustelekan perustaja. Tämä sivusto on sekoitus mielipidekirjoituksia ja tietoiskuja yrittäjyydestä. Tätä kautta voit myös ostaa helvetin halpoja ja hyviä markkinoinnin videokursseja, sekä mun asiantuntijapalveluja.

Natseja ei voiteta kieltämällä ja vastaan tappelemalla

Kaupan alalla ja markkinoinnissa työn tekeminen avaa silmiä todellisuudelle aika mukavasti. Vaikka olisit kuinka sitä mieltä, että jengin pitäisi ostaa joku tuote, kielloilla ja määräyksillä saat aika huonosti yhtään mitään aikaan. Jos todellisia tuloksia pitää saada, oli se sitten tuotteiden myyntiä tai vaikka palautusten vähentämistä, pitää vähän miettiä kokonaiskuvaa. Palautukset ovat mielenkiintoinen homma – useimmat pienet verkkokaupat koittavat pienentää palautuksia määräilyllä ja kielloilla, eli palautukset ovat maksullisia, toimipaikkapalautuksista voi tulla porttikieltoa ja niin edelleen. Silti yleensä jos palautuksen ehtoja höllennetään ja palautusaikaa pidennetään, seurauksena on yleensä vähemmän palautuksia ja enemmän myyntiä. Uskomattoman faktan voi jokainen kauppa testata ihan itse, jos vaan haluaa parantaa toimintaa.

Sit olis nää väkivaltaiset äärijärjestöt. Ajatellaanpa, että meillä olis vaikka Vastarintaliike-niminen järjestö. Se jo nimessään kertoo, että vastahankaan mennään vaikka missä. Miten ne sais tekemään jotain? Varmaan parhaiten sanomalla, että älä tee näin, koska nehän tosiaan on vastarintaliike ja vastustaa kaikkea. Jos vaikka googlettaa liikkeen, saa selville, että ne ihan suoraan ilmoittaa olevansa kansallissosialisteja. Vinkkinä kielitaidottomille, tämä on suomennos sanasta National Sozialist, joka lyhennetään naziksi. Siis nää tyypit ihan suoraan ilmoittaa olevansa natseja. Miksi? Olisko kenties siksi, ettei nyky-yhteiskunnasta löydy suurempaa pahuuden symbolia? Edes saatananpalvonta ei herätä samanlaisia tunteita kuin vakavamielinen natseilu. Nää tyypit haluaa, että niille suututaan.

Jos tää jengi tosiaan vastustaa kaikkea ja ilmoittaa olevansa natseja, mitäköhän niiden tunnuksen kieltämisellä saadaan aikaan? Kenties se, ettei ne enää käytä sitä tunnusta? Tai ei vain vaan sitä, että ne saa kiellosta ihan hirveän paljon voimaa ja sisäistä koheesiota, koska ne nimenomaan pyrkii kaikin tavoin alleviivaamaan sitä, että ovat erillään muusta yhteiskunnasta?

Miten tätä jengiä voi oikeasti vastustaa? Peruskeinot, eli laittoman toiminnan estäminen ja siitä rankaisu on tietysti jo pelkästään pakko tehdä, mutta kannattaa varmaan ymmärtää, että tolle porukalle on enemmän kunnia-asia päästä vankilaan pahasta teosta, kuin mitenkään ikävä seuraus. Ainoa, mitä yhteiskunta voi tehdä, on estää syrjäytymistä ja tehdä tästä yhteiskunnasta myös nuorille vihaisille miehille semmoinen paikka, että mieluummin on siinä mukana kuin koittaa alleviivata, kuinka paljon sitä vihaa.

Jostain syystä silti julkilausumat tän asian yhteydessä ovat olleet lähinnä semmoisilla linjoilla, että jos annettais näille just sitä mitä ne pyytää, eli sapiskaa ja huomiota. Kukaan ei jostain syystä ole ehdottanut vieroitushoitoa natseille tai parempaa syrjäytymisen estoa. Niitä ainoita toimivia keinoja, eli jotain ihan muuta kuin rankaisu.

Mä ehdotan. Jos me halutaan tehdä mikä tahansa ääriliike voimattomaksi, oli ne sitten oikealla, vasemmalla tai jossain omassa uskonnollisessa ulottuvuudessaan, se tehdään tekemällä meidän yhteiskunta mahdollisimman houkuttelevaksi myös sille jengille, joka näihin hölmöilyihin lähtee mukaan. Se ei pelkästään vaadi rahaa, se vaatii myös oikean asenteen ja kokeilevan ja tutkivan tavan toimia. Haluttu vaikutus saattaa löytyä yllättävillä tavoilla, ja jos niitä tapoja halutaan kokeilla, eikä rahaa haluta antaa, vois vaikka ihan vaan purkaa byrokratiaa ja keskittyä enemmän asiakkaaseen.