VALTTERI LINDHOLM - YRITTÄJÄ JA HERRASMIES

Olen 40-vuotias yrittäjä ja Varustelekan perustaja. Tämä sivusto on sekoitus mielipidekirjoituksia ja tietoiskuja yrittäjyydestä. Tätä kautta voit myös ostaa helvetin halpoja ja hyviä markkinoinnin videokursseja, sekä mun asiantuntijapalveluja.

Harmaan talouden poistoa kassakonebyrokratialla


 srcset=

Suomeen ehkä tulossa harmaata taloutta torjuvat kassakoneet, joista ei voi poistaa maksutapahtumia

Joo, eli nyt valtion suunnitelmissa olis parantaa kansantaloutta luomalla vähän lisää byrokratiaa ja sääntöjä yrityksille. Käsitystä hyvästä bisneksen teosta kuvaa hyvin se, että ajatuksena taitaa todella olla, että rahastus tapahtuu pääasiallisesti ihan aidolla kassakoneella, ei esimerkiksi tietokoneella tai tabletilla, johon on yhdistetty korttimaksulukija ja kassalipas.

Mikä on pahinta, mitä voi tapahtua? Ei kai kummempaa, kuin että kassaohjelmistojen saatavuus ja kehittäminen hidastuu merkittävästi ja firmojen yhdestä tärkeimmästä työkalusta tulee sekä huonompi, että kalliimpi.

Kuinkahan merkittävää joku ravintolamyynnin käteiskaupan veronkierto on? Onko se oikeasti niin tärkeä asia, että pitää taas laittaa helvetin iso kapula rattaisiin?

Entä – ihan vaan entäpä – jos kepin sijaan tarjottais porkkanaa. Olis ilmainen ohjelmisto, jonka saa kunhan omaa suomalaisen Y-tunnuksen. Toimii missä tahansa laitteessa, eli ei välttämättä laitehankintoja ollenkaan, paitsi korttimaksulaite. Porkkanana lisäksi sellainen, että jos ohjelmistoa käyttää oikein, se tarjoaa laadukkaat ja hyödylliset tilastotiedot ja muuta myyntiä merkittävästi parantavaa toimintaa. Ohjelman oikeaoppista käyttöä ja tilastojen fiksua hyödyntämistä vois opettaa mm. kouluissa ja kotouttamiskursseilla.

Valtion verohyöty ei tulisi pelkästään siitä, että dataan perustuva myynti tuo omistajalle enemmän nettotuloa kuin verojen kierto, vaan myös siitä, että paremmilla työkaluilla firmat pärjäisivät paremmin, erityisesti eivät menisi nurin niin usein.

Ohjelmisto maksaisi itsensä takaisin varmaan jo pelkästään niillä veroveloilla, jotka nyt jäävät maksamat yritysten konkurssien takia. Jos ei, aina vois ottaa pienen osan vastikkeettomista tekes-tuista.