VALTTERI LINDHOLM - YRITTÄJÄ JA HERRASMIES

Olen 40-vuotias yrittäjä ja Varustelekan perustaja. Tämä sivusto on sekoitus mielipidekirjoituksia ja tietoiskuja yrittäjyydestä. Tätä kautta voit myös ostaa helvetin halpoja ja hyviä markkinoinnin videokursseja, sekä mun asiantuntijapalveluja.

Varustelekan omistajan tahtotila 2016

Turvallinen elanto mulle ja mun perheelle

 • Lekan on tehtävä voittoa.
 • Pysyvä ja turvallinen. Lekan ei tule ottaa semmoisia riskejä, jotka voisivat kaataa sen.
 • Kun Leka tulee kasvamaan ja tekemään hyvää voittoa, mun rikkauteni muuttuu teoreettisesta myös ihan käytännölliseksi. Kun mä sanon, ettei Lekan tehtävä ole tehdä mulle suuria rikkauksia, se ei tarkoita sitä, ettenkö mä mielelläni ottais jopa useampia satoja tuhansia euroja vuodessa irti Lekasta – olis ihan siistiä maksaa asuntolaina pois ennen kuin täytän 40, ja olispa mökki. Tulevaisuuden nykyistä isommalla ja voitollisemmalla Lekalla on helposti rahaa tähän. Tässä pitää silti ymmärtää, että Lekan kokoisella firmalla rahan tekeminen on usein ihan omaa mittakaavaansa, ja siihen Lekaa ei olla viemässä. Ei siis olla kasvattamassa firmaa niin, että siitä vois myydä biittejä pääomasijoittajille ja saada miljoonia, ei olla menossa pörssiin eikä firmaa viilata niin, että se vois tuottaa ihan vaan osinkoina miljoona vuodessa, jotta mä pääsisin harrastamaan kiinteistösijoittamista.

Ympäristö

 • Mun pojalla tulee olemaan parikymppisenä aika paljon kurjempi planeetta kuin mitä mulla oli. Ympäristöä tuhotaan tällä hetkellä ihan aivan silmittömän vastuuttomasti, palloa lämmitetään niin, että Pohjois-Euroopan kannattaisi jo nyt alkaa varautua tulevaisuuden Afrikan ja Lähi-idän pakolaisten lisäksi Etelä-Euroopasta lähteviin pakolaisiin. Maanpintaa otetaan maatalouskäyttöön ja merta ryöstökalastetaan ja muuten pilataan sellaista vauhtia, että eliöiden sukupuutto on tällä hetkellä samassa vauhdissa kuin dinosaurukset tappaneen asteroidin myötä. Tässä vaiheessa on aika turha mutista, että mutta kun Kiina ja Intia, jos itse ei tee asialle tarpeeksi. Ja tässähän ei riitä, että jokainen tai joka toinen tekee vähän, vaan että joka ikinen tekee isoja muutoksia.
 • Varustelekan tulisi laskea hiilipäästönsä nollaan vähentämällä päästöjä ja kompensoimalla loput.
 • Varustelekan tulisi hankkia materiaaleja kestävän kehityksen periaatteella, sekä tuotteisiin, että muuten. Tuotteiden kannalta tää on helppoa, jos tulevaisuudessa me myydään lähinnä ylijäämää tai omaa tuotantoa. Yksi syy lisää tiputtaa Mil-Tec pois valikoimasta pitkällä tähtäimellä.
 • Varustelekan ei sovi myydä tuotteita, jotka kuormittavat ympäristöä vitusti.
 • Varusteleka on vahva vaikuttaja autolla ajaville, lihaa syöville miehille, joiden asunto lämpiää hiilivoimalan kaukolämmöllä. Sekä henkilökunnalle että muulle maailmalle tulis viestiä, että eipä tota ympäristöä ole pakko niin sata linssissä kakkoseen raiskata. Kuitenkin, jos viestin haluaa saada aidosti perille, homma pitää tehdä hienovaraisesti ja ohjaavasti, eikä syyllistäen ja jakolinjoja vetäen.

Kiva työpaikka mulle ja muille

 • Mä oon toistaiseksi töissä Varustelekassa, tarkoittaen sitä, että ihan helposti kuvittelen tekeväni tätä myös vanhana ukkona. Poika saa tehdä oman firmansa tai mennä töihin.
 • Varustelekan työllistävä vaikutus on mulle tärkeä. Pelkän duunin lisäksi haluan Varustelekan olevan myös hyvä työpaikka, aamulla pitäis olla kiva tulla töihin ja niin edelleen.
 • Varusteleka myös työllistää paljon nuoria, hyvä työpaikka voi olla iso itsetunnon kasvattaja ja auttaa elämässä pitkälle eteenpäin. Leka on myös hieno työyhteisö, josta nuoremmat ottaa meistä vanhemmista mallia. Se on kova vastuu. Näytetään esimerkillä terveiden elämäntapojen etu.
 • Leka on viimeaikoina onnistuneesti työllistänyt vaikeasti työllistyviä. Tässä näkisin mielelläni lisää kehitystä.

Varustelekan omaleimaisuus

 • Varusteleka on kasvanut aika lailla itsestään erikoiseksi. Se on hieno juttu, pidetään se semmoisena ja aitona kanssa. Erikoisuudessa pysyminen on tasapainoilua onnistumisten ja epäonnistumisten välillä, mutta nettovaikutus on mun nähdäkseni positiviinen. Meidän ei myös ehdoin tahdoin oo pakko olla erikoinen, pidetään homma tosiaan aitona.

Rehellisyys ja laatu

 • Varustelekan pitäisi olla 100% rehellinen asiakkaita kohtaan. Jos myydään paskaa, kerrotaan sen olevan paskaa ja hinnoittelu sen mukaisesti. Jos myydään jotain, minkä hintaluokasta ei voi olettaa liikoja, sekin pitää selkeästi sanoa, että tää on hyvä hintaisekseen, mutta ota myös se hinta huomioon.
 • Rehellisyydellä ei kuitenkaan paikata laadun puutteita, enkä halua meidän myydän niin halpaa kamaa, että “sen pitääkin hajota heti”.
 • Kun perustin Varustelekan, halusin sen olevan paras mahdollinen kauppa ostaa sitä, mitä me myydään. Me ollaan mun mielestäni hyvin onnistuttu tässä. Pidetään tästä kiinni.
 • Haluan, että Varusteleka on mulle, työntekijöille ja meidän faneille ylpeyden aihe.

Yhteiskunta

 • Haluan Varustelekan avoimen lähdekoodin toiminnan tuovan Suomeen enemmän työtä ja laadukkaampia yrityksiä. Tehdään hyvä, ja näytetään sit muille, että näin se onnistuu. Ei uskota yrityssalailuun.
 • Varustelekan reilu ja asiakasystävällinen kohtelu ja yleinen laadukkuus ovat toivottavasti myös matkimisen kohteita.
 • Varusteleka voi ottaa yhteiskunnallisesti kantaa vaikka mistä. Näen tämän osana meidän brändiä, joten osallistumisemme esimerkiksi homosaatioon ei tule olemaan viimeinen.
 • Kauppatase positiiviseksi, Suomi ei ole terveellä pohjalla kansainvälistyvässä kaupankäynnissä, me tarvitaan enemmän vientiä. Tällä hetkellä Varusteleka myy niin paljon kotimaista kuin pystyy, mutta silti suurin osa meidän myynnistä tuodaan ulkomailta, ja me viedään rahaa pois Suomesta. Nostamalla ulkomaan myynnin määrää, me saadaan homma käännettyä toisinpäin. Jätetään Suomeen enemmän rahaa kuin viedään täältä.