VALTTERI LINDHOLM - YRITTÄJÄ JA HERRASMIES

Olen 40-vuotias yrittäjä ja Varustelekan perustaja. Tämä sivusto on sekoitus mielipidekirjoituksia ja tietoiskuja yrittäjyydestä. Tätä kautta voit myös ostaa helvetin halpoja ja hyviä markkinoinnin videokursseja, sekä mun asiantuntijapalveluja.

Refox – taivaan lahja Varustelekalle

Perustin Varustelekan vuonna 2003. Pyöritin sitä ennen Suomen suurinta airsoft-sivua. Sen yhteydessä olin oppinut koodaamaan inter-nettiä – tutustuin koodaamiseen alun perin 12-vuotiaana vuonna 1994. Siihen aikaan ei ollut kauhean hyviä ilmaisia verkkokauppoja, joten koodasin omani itse. Sillai puoliväliin, mutta kyllä sillä Varustelekaa ekat kolme vuotta pyöritettiin.

Aika nopeasti tuli ilmi, että mun kannattaa vaihtaa itseni ikäinen pakettiauto uuteen, koska olen kauppias, enkä hitsaaja, ja aika nopeasti ilmeni myös, että koodaamisenkin sijaan voisin myydä jotain. Silti meni kolme vuotta, ennenkuin vaihdettiin järjestelmää ekan kerran.

Varusteleka pyöri pitkään ja monen eri järjestelmätoimittajan kanssa semmoisessa typerässä limbossa, että meillä toisaalta oli verkkokauppa, josta saatiin tulostettua osoitekortit ja joka piti jonkinlaista kirjaa varastosaldoista, mutta toisaalta mitä tahansa, mitä myytiin noutomyyntinä, hävisi vaan hyllyistä, eivätkä varastosaldot ikinä siksi pitäneet paikkansa. Googletin sitten ihan kaikki verkkokauppatoimittajat ja muutaman muunkin, ja juoksin isojen firmojen konttoreilla kertomassa, että mulla on tämmönen hyvässä kasvussa oleva verkkokauppa, jolla on myös myymälä, ja pitäis päästä myymään yhteisestä tuoterekisteristä niin, että osoitekortit kans tulostuis automaattisesti ja muuta järkevää. Ei tullut yhtään mitään siitä projektista, hauskin muisto varmaan oli siitä, kun huusin naama punaisena Suomen SAP-myyjille, että kuinka te kehtaatte tarjota myyntiin noin huonosti toimivaa tuotetta, eikö ole mitään häpyä.

Itkin sitten IRCissä, että voiko oikeasti olla, ettei vuonna 2008 ole olemassa ohjelmistoa, joka täyttäis edes perustarpeet tavaraa verkossa ja kivijalassa myyvälle yritykselle. Petter vastasi hymiöllä keventäen, että ootko miettinyt meidän perheyrityksen ratkaisua. Kysyin heti privapuolella lisää, ja siitä lähti liikkeelle Varustelekan paras yhteistyökuvio ikinä.

Kokkolassa on tosiaan tommonen aika pieni koodauspulju, joka tekee edelleen mun tiedon mukaan parasta firmanpyöritystyökalua ikinä. Ei edes tartte olla verkkokauppaa, tällä pyörii myös tukku tai myymälä, mutta erityinen luojan lahja tää tosiaan on verkkokaupan ja kivijalan yhdistelmälle – ohjelma, joka ihan aikuisten oikeasti toimii. Melkein liikutun kyyneliin, kun olin jo luopunut toivosta ihmiskunnan suhteen tältä osalta.

ATK Lillhonga on käynyt läpi pakon saneleman sukupolvenvaihdoksen ja tehnyt sen hirveän urakan, että 80-luvulla aloitettu ohjelmistoprojekti kirjoitettiin nyt ihan kokonaan uusiksi. Jos sulla on kauppa, ja haluat ottaa mallia Varustelekasta, tässä olis meidän paras ja tärkein työkalu. Nää tyypit hoitaa homman hyvin, ja nyt ne on alkaneet taas ottamaan uusia asiakkaita.

Ja tää ei siis oo maksettu mainos. En edes kertonut Petterille, että kirjoitan tämmösen. Aika spontaanisti tuli tämä purkaus.

Ja muut ohjelmistotoimittajat: Hävetkää. Olen edelleen katkera, ja onhan se sillai Suomessa, etten mä ainakaan ole kuullut ton Refoxin lisäksi mitään softaa kehuttavan sillai, että se oikeasti täyttäisi monikanavaisen kaupan tarpeet niin, että pienemmälläkin yrityksellä olis varaa siihen.

Jos sulla on firma ja tarvitset kaikenkattavan ohjelmiston, mene www.refox.fi – ja löydät haluamasi.